Nous Afscheidsbegeleiding

 

  • Dienstverlening aan uitvaartondernemers

  • Freelance afscheidsbegeleiding

Annet Peetoom

Tel: 0620 500 256

 

Wie

Van 1995 tot 2001 was ik uitvaartbegeleidster bij een grote uitvaartonderneming in Amsterdam. Vervolgens was ik zes jaar actief in het ouderen-welzijnswerk. In 2007 overleed mijn moeder. Het contact met de uitvaartleider en de intense ervaring van het afscheid deden mij weer herinneren hoe waardevol uitvaartbegeleiding kan zijn. Na een korte periode van bezinning werd op 4 mei 2009 Nous Afscheidsbegeleiding gestart.

Mijn kennis en ruime ervaring zet ik nu in voor diverse uitvaartondernemers. Van de afwisseling van verschillende opdrachtgevers en opdrachten geniet ik iedere werkdag. Elke opdrachtgever kan de kennis gebruiken die ik elders heb opgedaan. Freelancen betekent voor mij goed samenwerken, met een practische instelling en oog voor detail. Met hoofd en hart.

De kunst van het afscheidnemen ligt voor mij in het zoeken naar mogelijkheden. Beslissingen die onuitvoerbaar lijken en ongebruikelijk zijn, kunnen veel creativiteit losmaken. Bij voorbaat zeggen dat ‘het’ niet kan, is jammer. Want veel mensen kunnen later last hebben van een beperkte invulling van het afscheid.

Ikzelf bepaal niet wat een goede uitvaart is. Mensen wil ik vrijheid in keuzes geven. Ik wil ruimte geven aan de ideeën en wensen van nabestaanden en hen helpen om die ook te verwezenlijken. Natuurlijk binnen de grenzen die door de wet, uitvaartgebouwen en bedrijfsvoering zijn bepaald. Ik denk en werk dus vanuit mogelijkheden. Een perspectief van waaruit ik meer ben gaan kijken na mijn studie Psychosynthese.

Annet Peetoom | Westerstraat 105”’ | 1015 LX Amsterdam | peetoom@nous-afscheid.nl | Tel: 0620 500 256